Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Vadvilág nap

Időpont: 2024. március 3. 10:00 — 16:00

A program március 3-án, vasárnap, 10.00-től 16.00 óráig tart. Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) 1973-ban ezen a napon fogadták el. Ez a világ egyik legnagyobb természetvédelmi megállapodása, amely kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy ellenőrizze a veszélyeztetett állat- és növényfajokkal folytatott kereskedelmet, illetve megtiltsa azokét, amelyek már a kipusztulás szélére kerültek.

A World Wildlife Day (Vadvilág Világnap) természetvédelmi világnap alkalmából szervezett program idei témája „Kapcsolódás: digitális fejlesztések a vadon élő állatok védelméért" (Connecting people and planet: exploring digital innovation in wildlife conservation). Ezen keresztül igyekszünk rávilágítani arra, hogy digitális technológiák és szolgáltatások miként vezethetik elő a vadon élő állatok védelmét, a fenntartható és legális vadon élő állatok kereskedelmét, valamint az ember és a vadon élő állatok együttélését a most és a jövő generációi számára az egyre jobban összekapcsolt világban.

Családok és csoportok számára is ismeretterjesztő programok kínálata, ami koncentráltan és sokoldalúan mutatja be többek között az állatkertek természetvédelmi és vadállatmentő küldetését.

Partnerszervezeteinkkel együttműködésben szervezzük meg idén is az egyik legfontosabb természetvédelmi világesemény állatkerti programját.

Az állomások 10.00-kor nyitnak és 16.00 óráig működnek. Az állomásokat a kiszámíthatatlan időjárás miatt elsősorban zárt térbe tervezzük.

A programok között lesznek látványetetéssel egybekötött előadások, ismeretterjesztő- és kézműves programok, ahol korosztályokra szabott feladatokkal és meglepetésekkel várjuk a látogatókat.

Megjelenő együttműködő partnerek mellett az állatkert dolgozói is biztosítanak standokat az ismeretterjesztő állomáspontos játékban.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készül! A rendezvényen való részvétellel hozzájárul a rögzítéshez. A fényképeket az Állatkert a honlapján vagy közösségi oldalán használhatja fel népszerűsítés céljából! Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérem, törlési igényét utólag jelezze a felvételt rögzítő munkatárs felé, illetve az Állatkertnek írásos formában az info@zoobudapest.com címen.